Welkom bij Bruton!

Focacceria Bruton is de eerste focacceria van Groningen. Bruton is afgeleid van het Griekse woord voor ‘brouwen’, het proces dat plaatsvindt tijdens het gisten en rijzen van brood. Vandaar dat wij een klein graantje verwerkt hebben in ons logo. Als focacceria serveren wij natuurlijk heerlijk Italiaans focacciabrood uit Genua, waar het brood oorspronkelijk vandaan komt.

Focacceria Bruton

Misschien ben je al een doorgewinterde focaccia-eter en ben je daarom op deze site terecht gekomen… Dan hoeven we jou niet meer over te halen om een focaccia bij ons te komen eten! Mocht je nou niet precies weten wat focaccia is, dan volgt hier wat meer info.

Focaccia is een Italiaans plat brood uit Ligurië, de streek rondom Genua. De naam ‘focaccia’ komt van het Latijnse focus (haard), zoals het werd genoemd door de Etrusken die het brood op hete stenen bakten. Focaccia brood is super veelzijdig. De ‘naturel’ variant is razend populair en erg lekker om te dippen in je soepje, maar je hebt ook volkoren varianten en varianten met allerlei soorten kruiden en toppings! Vrijwel al onze gerechten worden geserveerd met dit Italiaanse plat brood.

Onze producten

Wij maken gebruik van verse Italiaanse ingrediënten die wij zelf verwerken tot heerlijke soep en toppings voor op onze focaccia’s en salades. En wat bij een échte Italiaanse focacceria natuurlijk niet mag ontbreken… een goeie kop koffie met een lekker gebakje erbij! Mocht je nou zin hebben in iets sterkers, dan ben je bij Bruton ook aan het juiste adres. Voor een wijntje, een Peroni pilsje en een borrelplankje ‘on the side’ kun je bij ons terecht.

Bekijk menukaart

Direct reserveren

Direct online reserveren bij Bruton? Geen probleem! Dit gaat heel gemakkelijk via het onderstaande reserveringsformulier. Zodra je reservering is bevestigd krijg je een email van ons. Je kunt tot 12 uur van tevoren online reserveren. Wil je gezellig dezelfde dag nog langskomen en wil je weten of er nog plek is? Bel dan even naar 050-7856543. Wil je met een grote groep komen (vanaf 8 personen), stuur dan een mailtje naar info@bruton.nl en ontdek de mogelijkheden.

Reserveren